Bästa nyponpulvret är ekologiskt och kravmärkt från Kung Markatta
Kost och mat, Nyttiga recept

Bästa nyponpulvret är självklart KRAV-märkt

Vilket är det bästa nyponpulvret? Det finns väldigt många olika nyponpulver på marknaden vilket gör det svårt att veta vilket som faktiskt är bäst. Svaret på frågan är i stor utsträckning det samma som huruvida tillverkaren har använt bra och väl kontrollerade råvaror. Därför är det bästa nyponpulvret ekologiskt. Det säkerställer att nyponen odlats under ekologiska och miljöcertifierade förhållanden. Utöver att vara gynnsamt för miljön så resulterar det även i en kvalitativ slutprodukt. Enligt mig är det bästa nyponpulvret KRAV-märkt från Kung markatta.

Bästa nyponpulvret – vilket är bäst?

Att välja ut det bästa nyponpulvret bland det stora antalet produkter på marknaden kan vara svårt. Men genom att se bortom varumärket kan man dra slutsatsen att nyponpulver som har blivit framställt utifrån bra råvaror har stora chanser att vara riktigt kvalitativa. Gynnsamma tillväxtförhållanden ger helt enkelt mer av de ämnen som gör nyponpulver till en sådan hälsofrämjande produkt

Bästa nyponpulvret, ekologiskt nyponpulver kung markatta

Bästa nyponpulvret är enligt mig detta ekologiska nyponpulver från Kung Markatta.

Du kan köpa detta hos bodystore.com via länken HÄR (annonslänkar).

Hälsofördelar med nyponpulver

När det kommer till nyponpulver så finns det väldigt många hälsofördelar. Det bidrar till att huden får ny lyster, lindrar verk och besvär i leder och ligament samt har ett flertal positiva effekter på immunförsvarets funktion. Enkelheten i att använda nyponpulver gör att man dagligen kan dra nytta av dessa fördelar. Oavsett om man blandar ned det i sin smoothie, sin yoghurt eller helt enkelt äter det som det är så är nyponpulver ett praktiskt tillskott.

Rik på antioxidanter och förbättrar immunförsvaret

Nyponpulver innehåller en mängd olika antioxidanter; karotenoider, flavonoider, polyfenoler, leucoanthocyaniner och katekiner. Dessa antioxidanter är bra för att förhindra kardiovaskulära sjukdomar.

Dess innehåll av Vitamin A och C gör att nyponpulver är bra för immunsystemet. Vitamin A kan bidra till att förebygga infektioner från både bakterier och virus, samt hjälper immunsystemet att bekämpa infektioner som uppstår. Nypon är en av de bästa källorna till C-vitamin; de innehåller 50% mer C-vitamin än apelsiner. En matsked pulvret ger en vuxen mer än den rekommenderade dagliga rekommendationen om 60 mg.

Jag rekommenderar även multivitamin för att få i dig alla viktiga näringsämnen.

Nyponpulver mot artros

Forskningen i Danmark och Tyskland har visat att nyponpulver mot artros kan ge lindring rapporterar bland annat BBC news (källa). Resultaten visade att de som tog nyponpulver hade en förbättrad rörlighet med med 20-25%. De upplevde även minskad smärta och en allmänt övergripande förbättring av humör och hur de mådde.

Artros är ett förhållandevis vanligt förekommande besvär. Det är faktiskt den vanligaste reumatiska sjukdomen och en av fyra svenskar över 45 år är drabbad. Därför kan det anses vara en folksjukdom. Många har fått erfara att traditionell behandling inte hjälper. Nyponpulver har därför blivit ett populärt komplement. Till följd av dess antiinflammatoriska egenskaper och att de är rika på viktiga näringsämnen, har det kommit att bli populärt hos personer som är drabbade av denna problematiska ledsjukdom.

Nyponsoppa recept

Här bjuder jag även på ett nyponsoppa recept som är riktigt enkelt och gott!

Ingredienser

Gör så här:

  1. Blanda samman 5,5 dl av vattnet vatten och nyponpulver i en kastrull. Vispa noga så att inga klumpar bildas.
  2. Ta den resterande 0,5 dl vatten och blanda med potatismjöl i en kopp eller liten skål. Jag brukar röra ordentligt med en sked så att det inte blir några klumpar. Potatismjöl har nämligen en tendens att bilda tjocka geleiga klumpar om det inte rörs ut i vätska ordentligt. Tillsätt blandningen i kastrullen och vispa ordentligt.
  3. Låt nyponsoppan koka upp och sjuda någon minut.
  4. Söta din nyponsoppa efter smak.
  5. TIPS! Du kan testa att smaksätta detta nyponsoppa recept med t.ex. kanel, kardemumma, vanilj eller citronskal för lite extra friskhet .
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply