Bantningspiller för att gå ner i vikt bantningspreparat
Kost och mat, Kroppsideal

Bantningspiller – alla vill ha snabba resultat

Du vill ha snabba resultat. Jag vill ha snabba resultat. Alla vill för det mesta ha omedelbara resultat för sina ansträngningar. Det är därför bantningspiller ens existerar – fast vi alla vet att de inte fungerar. Med lockande rubriker marknadsför företagen sina “revolutionära” fettförbrännings-kurer och piller. De lovar dig x antal kilo i viktnedgång per månad, eller x antal centimeter mindre runt midjan. Någonstans där inne förstår vi att de där bilderna är manipulerade och att texten lovar allt för mycket – ändå är marknaden för quick fix-piller enorm.

Bantningspiller är snabbmetoden som inte funkar

Bantningspiller fungerar inte, så är det bara. Inte heller fungerar pulverdieter – i alla fall inte i längden. Vi vill alla ha snabba resultat, men är inte det viktigaste ändå att må bra långsiktigt? Hur många fettförbränningsprodukter /lågkaloridieter och bantningsprogram har du testat eller hört talas om genom dina vänner? Om du är som jag handlar det om minst ett 10-tal.

Marknadsförare är inte dumma. De gillar att trycka på dina knappar, för att försöka få din uppmärksamhet tillräckligt länge, tills du slutligen slänger fram ditt kreditkort och bekräftar denna medfödda frestelse för snabba resultat. Kanske är det något biologiskt med quick fixes? Vi dras till de enkla lösningarna och hoppas att de ska fungera. Tyvärr gör de inte det, och vi tappar mer energi.

Lockelsen att gå ner i vikt snabbt

När du känner att du är beredd att göra allt för att gå ner i vikt snabbt är det bäst att ta ett djupt andetag. Det är i det här stadiet som du löper som störst risk att köpa idiotiska bantningspiller. Även om det kan kännas tufft, är det viktigt att du behåller logiken och inte fattar ett känslomässigt beslut. De flesta bantningskurer lockar med snabba resultat – men människor omkring dig som är hälsosamma har troligtvis en hälsosam livsstil. Det som skiljer en livsstil från bantningspiller och pulverdieter är att livsstilen är långsiktig och bantningskurerna kortsiktiga. Det vet jag nu, men jag har också varit där och hoppats på pulversoppor som smakar skit.

När du är medveten om lockelsen att gå ner i vikt snabbt, en del av quick fix-mentaliteten som finns inom oss alla, kan du kalla det för vad det är: en längtan efter det minsta motståndet mot omedelbara resultat. Påminn då dig själv att, med extremt sällsynta undantag, kommer inget bra ur det som går mycket snabbt eller väldigt enkelt. Vare sig det rör sig om att gå ner i vikt, göra din första oassisterade pull-up eller bygga en blomstrande karriär, kommer det att krävas konsekvent arbete och en stor uthållighet.

Bok om att gå ner i vikt och bygga muskler

Istället för att lägga pengar på dumma bantningskurer rekommenderar jag att du laddar ner min e-bok (gratis) om kost och hälsa för att nå dina mål.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Angelica oktober 23, 2017 at 12:53 e m

  Så sant, man vet ju detta men ändå var gång något nytt kommer så blir man lite knäpp och tänker kommer “men detta låter som om de skulle funka”….

  Så funkar jag iaf. Men jag vet ju också om VAD som verkligen fungerar.

  Kram

  • Reply Fitnessfia oktober 23, 2017 at 1:41 e m

   Det är så bra marknadsföring tar sig in i våra hjärnor. Hur ofta har man inte råkat sett någon pryl på TV-shop och tänkt “den kanske funkar ändå”…

 • Reply Alexandra oktober 23, 2017 at 1:57 e m

  Ja tyvärr är det ju så – man vill gå gärna hitta någon som fungerar!
  Jag tror att när man börjar fokusera på hälsan och inte att se smal ut så förstår man nog på riktigt att mirakelpiller fungerar helt enkelt inte.

  • Reply Fitnessfia oktober 23, 2017 at 2:39 e m

   Ja, precis! Hälsan först och så kommer det andra på köpet!

 • Reply Skincares oktober 23, 2017 at 4:37 e m

  Kan tänka mig att många provar olika Aftonbladetdieter o tillika bantningspiller. Det är väl en omotiverad/stressad/trött människas sätt att ändå prova o se om problemet kan försvinna utan större insatser i tid o energi.

  • Reply Fitnessfia oktober 23, 2017 at 9:13 e m

   Ja och vi är alla där ibland, trötta och stressade.

 • Reply Dorotea Pettersson, tidscoach oktober 23, 2017 at 5:18 e m

  Ja, tänk om det hade fungerat. Vilken grej. Bra mat och rörelse kommer hur som helst alltid vara bäst i det långa loppet.

  • Reply Fitnessfia oktober 23, 2017 at 9:12 e m

   Absolut!

  Leave a Reply