Träningstrender 2017, trender inom träning i år
Träning

Årets viktigaste träningstrender 2017 du inte vill missa

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Här presenterar jag årets fem hetaste träningstrender 2017 och vad du behöver för träningsutrustning samt träningskläder för att komma igång. Nya svenska märken för träningskläder har etablerat sig på marknaden den senaste åren vilket gör det extra roligt att träna. Det är inga galna träningsformer listade i det här inlägget om träningstrender 2017, förutom kanske yoga i kombination med boxning… Jag ska inte döma innan jag faktiskt provat.

Träningstrender 2017 – gör dig redo att svettas på nya sätt

Mycket händer inom träningsvärlden och det är därför svårt att välja ut endast några få träningstrender 2017. I det här blogginlägget har jag samlat de mest märkbara trenderna inom träning 2017. Bland annat ser vi olika typer av kombinationsträning, vardagsmotion och nya hjälpmedel för träning hemma under 2017. Fortsatt stort i bland träningstrender 2017 är virtuell träning som kommit starkt under de senaste åren.

Trend 1: Kombinationspass med yoga

Yogakläder för yogatrender 2017

Ekologisk yogamatta från Manduka HÄR, Träningskläder från Aimn HÄR, Yogablock HÄR, Omlottröja för yoga HÄR, Yogastrumpor för bättre grepp HÄR

Yoga plus HIIT (High Intensity Interval Training), yoga plus dans, yoga plus boxning. Yoga plus … vad som helst. Det här året provar vi på olika typer av fusionsyoga, vissa kombinationer konstigare än andra. Egentligen är det inte så konstigt att kombinera yoga med annan sport, då yogan både funkar som uppvärmning/nedvarvning, ger ökad flexibilitet och stretch samt tillför ett lugn till intensiva träningspass.

Träningskläder du behöver för denna trend

Att välja träningskläder för yogafusionsklasser kan vara lite knepigt. Tänk vanliga träningskläder som bas och lägg till roliga yogatillbehör. Träningstights, träningstopp, lösa linnen, varma och mjuka koftor. Välj träningskläder som kan skalas av utifrån intensitet och svettnivå.

Trend 2: träna hemma med virtuella hjälpmedel

Träningskläder för hemmaträning med app

Gråa bekväma träningsbyxor från Adidas HÄR, Korallfärgad sporttopp från Adidas HÄR, Träningsmatta från Nike HÄR, Träningsskor från Nike HÄR, Vikter för hemmabruk från Casall HÄR, Motståndsband från Nike HÄR

Att träna hemma med hjälp av olika träningsappar har blivit oerhört populärt. Digital träning du kan göra hemma i ditt hem, på hotellrummet, eller var du än befinner dig just nu. Det finns numer direktsända gruppklasser, smartphone-appar, personliga tränare online via videolänk, Youtube-klipp med instruktioner med mera. De gamla hederliga tränings DVD-skivorna är ett minne blott, nu kan du själv skräddarsy din träning med hjälp av den senaste tekniken.

Träningskläder du behöver för denna trend

Träning hemma ska vara bekvämt, därför satsar vi på ett par sköna luftiga träningsbyxor. Du kan även gå bananas hemma och klä dig i roliga 80-talsoutfits eller ta på dig kläder du aldrig skulle gå till gymmet med. Träning hemma kräver inget av din stil och därför kan du klä dig precis som du vill. Träningstillbehören blir viktigare och därför investerar vi en bra träningsmatta, motståndsband, hantlar med mera.

Trend 3: träna med gummiband

Träning med gummiband hemma, träningsbyxor, rosa gummiband

Gröna träningstights från Aim’n HÄR, Croppad svart träningstopp HÄR, Rosa gummiband från Casall HÄR, Snygga träningsskor från Nike HÄR, Keps från Nike HÄR

Att träna med gummiband hemma eller på gymmet har blivit en riktig träningstrend 2017. Gummibandet erbjuder ett flexibelt motstånd och gör att du kan träna överallt utan att behöva maskiner med vikter. Vanligast har gummibandsträningen blivit för att bygga rumpa och lår. Trenden beror troligtvis på fitnesstjejer på Instagram som stoltserar med snygga muskulösa rumpor.

Träningsutrustning du behöver för denna trend

Naturligtvis så ut gör gummibandet själva huvudutrustningen och dessa finns i olika storlekar och längder. Utöver det behöver du egentligen bara vanliga snygga träningskläder, för att komma igång med denna träningstrend 2017. En stor trend bland träningskläder i år är de croppade korta träningstopparna, matchade med ett par träningstights med hög midja. Toppa det med ett par snygga träningsskor och en keps, så är du helt redo för träning med gummiband och samtidigt riktigt trendigt klädd.

Trend 4: cykla till jobbet

Cykelutrustning för att cykla till jobbet, cykelhjälm, cykeldator, cykelglasögon, cykelväska

Aprikos vindjacka från Peak Performance HÄR, Cykelhjälm från Giro HÄR, Snygga träningsskor från Nike HÄR, Cykelväska från Timbuk2 HÄR, Cykeldator från Garmin HÄR, Cykelglasögon från Nike HÄR

Nu protesterar du kanske och påpekar att cykla till jobbet minsann inte är någon nyhet. Det stämmer så klart, men i takt med att cykelvägar byggs ut, trafiken i städerna tätnar och tiden över till träning blir mindre, väljer allt fler att cykla till jobbet. Många gånger är det så att det till och med går snabbare att cykla till jobbet än att ta tuben, att vänta på bussen eller att sitta i bilköer. Dessutom sparar du ju pengar och kommer i form till beach 2017.

Träningsutrustning du behöver för denna trend

Ditt val av cykelkläder och träningsutrustning kommer naturligt vis styras en hel de av det svenska klimatet och de olika årstiderna. Grunden för att hålla dig varm är en vindjacka som även står emot regn, bra cykelhandskar, byxor som inte fastnar i växlarna och ett par sneakers med bra grepp i botten. Cykelutrustningen bör utöver det även bestå av en säker hjälm, ett par cykelglasögon, en cykeldator och en cykelväska som gör att dina händer hålls är fria.

Trend 5: foamroller för uppvärmning och mot träningsvärk

Foamroller för träning hemma och träningskläder

Rosa foamroller från Nike HÄR, Grön-blåa träningstights från Kari Traa HÄR, Luftigt träningslinne från Nike HÄR, Svettband från Nike HÄR, Sportflaska från Nike HÄR

Foamroller har setts överallt under den senaste tiden och är en av årets hetaste träningstrender 2017. En foamroller hjälper till att massera ömma muskler och rehabilitera skador. En foamroller används även för uppvärmning innan ett pass på gymmet eller en löptur, för att mjuka upp kroppen. Med en foamroller kan massera upp muskelknutor och minska träningsvärk. Se mitt inlägg om foam roller.

Träningsutrustning du behöver för denna trend

En foamroller utgör så klart grundstommen i träningsutrustningen som krävs. Foamrollers finns i flera olika storlekar och former, vissa med räfflad yta, andra släta. Ett par tighta träningsbyxor rekommenderas eftersom ett par pösiga byxor kan klumpa ihop sig och vara i vägen när du kör med din foamroller. Ett hårband rekommenderas för att hålla undan håret och ett bekvämt luftigt träningslinne. Det kan vara en fördel att köra utan skor, men det beror så klart på var du befinner dig och vilken typ av foamroller-övning du kör.

Kombinera stilarna med snygga träningsväskor. En bubblare i år är att springa i löparkjol.

Om du har fler förslag på träningstrender 2017 får du gärna kommentera nedan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply