Aktivitetsarmband bäst i test Polar, Garmin, Samsung
Träning

Aktivitetsarmband bäst i test 2018 – blev det Fitbit?

Aktivitetsarmband bäst i test 2018 – se topp 3-listan innan du köper. Behöver du lite träningsmotivation eller vill du börja träna mera effektivt? Visste du att forskning tyder på att människor som använder aktivitetsarmband motionerar upp till 40 procent mera? Jag har gjort research kring vilken produkt som är den allra bästa på marknaden idag. Se resultatet längst ner i den här artikeln. Innan vi närmare går in på detta, är det bra att veta vad ett aktivitetsarmband egentligen gör och varför just DU kanske behöver ett.

Vad gör egentligen ett aktivitetsarmband?

Det sitter tyst på din handled och beräknar allt från antal steg till blodets syrehalt, men vad vet du egentligen om aktivitetsarmband?

Alla aktivitetsarmband kräver att användaren anger fysiologisk data, såsom vikt, längd och kön. Detta bidrar till att aktivitetsarmbandet bättre kan tolka insamlad data. Vi vet alla att aktivitetsarmband kan räkna steg, men du kanske inte visste att majoriteten av dem även registrerar sömn? Det innebär att du kan få fascinerande vetskap om den tredjedel av ditt liv som du spenderar omedveten.

Om du är redo att investera i ett aningen dyrare aktivitetsarmband bäst i test, kan du även räkna med att dessa prylar kan mäta puls, syrehalt i blodet, hudtemperatur, svettning, och mycket annat. Investering i en bättre produkt innebär att du kontinuerligt får reda på viktig information om din kropp och egen hälsa. Denna information kan i sin tur leda till att du gör sundare val i din vardag och även lär känna din kropp bättre. Det är viktigt att komma ihåg att aktivitetsarmband inte enbart är ett populärt val bland elitidrottare, utan även bland vanliga människor som helt enkelt försöker nå sina vardagliga mål, såsom att gå ner i vikt eller motionera mera.

Så får du ut det mesta av ditt aktivitetsarmband

Aktivitetsarmband sömn, träning, puls, hälsa

Ett aktivitetsarmband hjälper dig att ha koll på hälsan, träningen och sömnen

Aktivitetsarmband fungerar ganska mycket som ett gym-medlemskap. Då de skiner och är splitternya är det lätt att tro att dessa kommer förändra ditt liv och slänga alla dina dåliga vanor ut genom fönstret. Sedan slår verkligheten till.

Hur skall du då använda ett aktivitetsarmband på rätt sätt, så att det inte går som ovan nämnt? Tro inte att ditt aktivitetsarmband gör allting för dig. Det är verkligen viktigt att ha rätt inställning till hjälpmedel för att få det mesta ut av dem. Om du använder armbandet rätt, kan det vara en otrolig motivationskälla och ett av dina bästa köp någonsin.

Mål, utmaningar och belöningar gör det roligare att träna

För att få ut det mesta av ditt splitternya aktivitetsarmband, bör du planera och skapa klara mål och utmaningar. Majoriteten av alla produkter kommer till och med färdigt inbyggda målsättningar, men dessa är inte specifikt anpassade till dig och din livsstil. Skriv upp ett klart mål, såsom att överskrida ett visst antal steg om dagen och höj ribban med tiden.

Att skapa små utmaningar är även ett sätt att få ut det mesta av ditt aktivitetsarmband. Problemet med ett aktivitetsarmband är att de inte förändrar dina dagliga vanor – det måste du göra själv. Tur nog finns det flera sätt att ändra dina vanor med hjälp av det. Skapa små utmaningar, såsom att sova 8h om natten eller gå till jobbet istället för att köra. De flesta aktivitetsarmband kan även kopplas till någon slags app, vilket innebär att du kan dela dina framsteg, utmaningar och mål med dina vänner på sociala medier.

Kom även ihåg att belöna dig själv. Ett roligt tips är att för varje mål du uppnår eller utmaning du klarar av lägga 10 kronor i en burk. Vid slutet av månaden kan du öppna burken och belöna dig själv med t.ex. en massagebehandling.

Aktivitetsarmband bäst i test

Aktivitetsarmband bäst i test har korats av bland annat Råd & Rön. Det är definitivt viktigt att använda ditt aktivitetsarmband på rätt sätt, men det allra viktigaste är att välja det rätta just för dig. Nedan har jag samlat de tre bästa aktivitetsarmbanden idag enligt noggranna tester.

Polar aktivitetsarmband A370

A360 Polar aktivitetsarmband bäst i test

A370 Polar aktivitetsarmband bäst i test av Råd & Rön 2017

Polar aktivitetsband A360 blev 2017 aktivitetsband bäst i test av Råd & Rön. Modellen har 2018 ersatts av A370. Armbandet mäter all din aktivitet, inklusive din puls via handleden – dygnet runt! Polars aktivitetsarmband har flera funktioner från en smart-klocka, exempelvis smart-notiser och en färgpekskärm. Klockan tål vatten och armbandet är utbytbart.

Köp aktivitetsarmband från Polar här.

Aktivitetsarmband Fitbit Charge 2

Charge 2 Fitbit aktivitetsarmband test

Fitbit aktivitetsarmband Charge 2 knep en tredje plats på bäst i test

Fitbit aktivitetsarmband Charge 2 blev testtvåa tillsammans med ett Garmin aktivitetsarmband (nedan). Fitbit är kanske de mest kända produkterna i kategorin aktivitetsarmband. Charge 2 kan användas dygnet runt och har funktioner som pulsmätning, multisport-modus, GPS, andningspaus-uppmaning, intervaller med mera. Det är ett perfekt livsstils- och träningsarmband med diskret design. Genom OLED-skärmen kan du se dina samtal, meddelanden, aktiviteter m.m. Armbandet är utbytbart och finns i flera olika färger.

Köp aktivitetsarmband från Fitbit här.

Garmin Vivofit aktivitetsarmband

Test aktivitetsarmband Garmin vivofit 3

Garmin Vivofit 3 aktivitetsarmband var nästan lika bra som Polar vilket blev bäst i test aktivitetsarmband

Garmin Vivofit 3 blev andra aktivitetsarmband bäst i test av i Råd & Rön i år. Vivofit 3 är ett vattentätt aktivitetsarmband som mäter steg, distans, kalorier och sömn. Displayen är tydlig och visar förutom klockslag; antal steg, aktivitetsminuter och sömn. Sömnanalysen aktiveras automatiskt likaså känner den av vilken aktivitet som utförs. Garmin aktivitetsarmband synkar även med din smartphone via Bluetooth. Lite billigare än testvinnaren Polar.

Köp aktivitetsarmband från Garmin här.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Linnea oktober 4, 2017 at 3:38 e m

  Så bra tips! Känner som många att det är roligt i början, som med alla prylar. Men sen är det inte lika kul…Det är svårt att inkorporera något sånt i vardagen. Bra tips du gav!

 • Reply josefine oktober 4, 2017 at 5:46 e m

  åh det låter spännande!! Får kanske testa ett sånt!

 • Reply Åsa oktober 5, 2017 at 1:35 e m

  Tack för tipsen. Har inget armband idag men det är kanske värt att skaffa ett.

 • Reply Elisabet Eriksson oktober 5, 2017 at 2:44 e m

  Jag visste inte att ett sånt armband även kunde ge info om sömnen. Spännande!

 • Leave a Reply

  Close