Adidas Parley skor tights miljövänliga träningskläder återvunnen plast
Träningskläder

Adidas Parley skor & träningskläder av återvunnen plast!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar


Idag tänker vi mer än någonsin förut på hur viktigt det är att ta hand om vår jord och vårt klimat. Filmer och bilder sprids med föroreningar och skräp som förstör naturen, och tyvärr är det lätt att känna sig maktlös. Men – maktlösa är vi inte! Vi kan genom våra val och vår röst faktiskt göra skillnad. Ett bra exempel som vi alla kan göra är att stötta företag och produkter som faktiskt gör något åt problemet. Det här inlägget handlar om Adidas Parley kollektionen som är träningskläder och skor av återvunnen plast från haven.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något

Ett exempel på ett märke som tagit sitt ansvar är Adidas. Detta stora märke har under flera år producerat träningskläder och träningstillbehör som faktiskt också bidragit till ökad konsumtion och användning av fossila material (ex. plast). Nu har de insett vad de har gjort och vill göra gott – de har skapat en kollektion kläder och skor som är gjorda av upp till 100% återvunna material!

Självklart producerar de fortfarande “vanliga” träningskläder av ej återvunna material, men de försöker i alla fall. Genom att köpa dessa produkter visar vi att det är denna typ av kläder vi vill ha.

“Vi är inte nöjda än. Vi har nu förbundit oss till att skala upp dessa initiativ. Vår yttersta ambition är att eliminera ej återvunnen plast från vår produktionskedja”. Eric Liedtke, styrelseledamot för Adidas Group och ansvarig för Global Brands

Designen av Adidas Parley -kollektionen

Designen av Adidas Parley är inspirerad av havsvågor, för att återspegla materialens unika historia. Adidas och miljögruppen Parley for the Oceans’ har bestämt sig för att gemensamt göra sitt för att minska föroreningarna i haven. Adidas Parley kollektionen har skapats genom ny teknik som utvecklats särskilt för att förvandla marint plastskräp till trådar för att skapa kläder och skor.

“Ingen kan rädda haven ensam.Var och en av oss kan spela en roll i lösningen. Det är i händerna på den kreativa industrin att upptäcka dåliga material, produkter och affärsmodeller. Konsumenten kan öka efterfrågan för förändring. Men det är upp till ledare av miljöinnovation, som Adidas, att ändra en verklighet. Med Adidas Parley kollektionen visar vi vad som är möjligt.” Säger Cyrill Gutsch, grundare av Parley for the Oceans’.

Bayern München och Real Madrid spelar i återvunnen plast

Adidas Parley Real Madrid

Adidas Parley Real Madrid fotbollströja

Adidas och Parley for the Oceans’ samarbetar med fotbollsklubbarna Bayern München och Real Madrid i sitt mål att göra sportkläder av återvunnen plast. Båda topplagen i fotboll har fått fotbollströjor av återvunnen plast. Bayern München använde sina nya återvunna tröjor första gången den 5 november 2017 mot TSG 1899 Hoffenheim och Real Madrid mot Sporting de Gijón den 26 november.

Adidas skor återvunna av havsplast

Adidas UltraBoost Uncaged Parley träningsskor är de första massproducerade skorna som tillverkats av plastavfall från havet. Ultraboost Parley är gjorda av 95 procent återvunnen plast från havet runt Maldiverna, resterande fem procent kommer från återvunnen polyester. Till varje par Adidas-skor går det åt elva plastflaskor. Skornas skosnören, fodret, den inbyggda strumpan görs även de med återvunnet material. Den första omgången av skorna sålde slut snabbt.

I första omgången av återvunna skor från Adidas släpptes 7000 par. År 2019 producerade och sålde Adidas 11 miljoner par skor gjorda av återvunnen plast som samlats upp av Parley Global Clean-up Network och Remote Island Interception. Det betyder att plast motsvarande 121 miljoner plastflaskor har samlats in och återanvänts.

Adidas Parley skor träningsskor återvunnen plast från havet

Adidas Parley Alphabounce HÄR

Alphabounce+ Parley är en av modellerna av återvunna skor som Adidas satsar mest på just nu! Denna sko finns i flera olika modeller som passar herr, dam och barn. Gemensamt för alla modeller på skon är att de är riktigt bekväma. I sulan har man en mellansula av Adidas egna “Bounce +” material som ger lite extra skjuts i varje steg. Dessutom är skon riktigt snygg! Den är tydligt inspirerad av havets vågor och är till stor del tillverkad av den återvunna plasten.

KÖP ALLA SKOR I KOLLEKTIONEN HÄR

Träningskläder gjorda av återvunnen plast

Det är inte bara träningsskor och kläder till fotbollseliten som Adidas tillsammans med Parley tillverkar av återvunnen plast. Adidas har släppt en hel kollektion snygga kläder för både herr och dam – där en stor del av materialet är återvunnet! Här nedan visar jag några exempel:

Träningstights av  återvunnet material

Miljövänliga träningstights Adidas Parley återvunnen plast

Parley träningstights HÄR

85 procent av dessa träningstights har en gång varit plast som legat och förstört våra hav. Hur coolt är det inte att man har kunnat återanvända den plasten och skapat dessa snygga träningstights!? Designen är tydligt inspirerad av havet, jag tänker på hur vattnet bryter solen som dansar på en sandig havsbotten när jag ser dessa tights. Dessutom är de lätta att styla då svart och vitt går att matcha med allt. Hög midja, en ytterficka, en innerficka och återvunnet material – kanske världens bästa träningstights.

KÖP TIGHTSEN HÄR

Träningsshorts för herr av återvunnen plast

Plast från haven kläder återvunna petflaskor kläder

Träningsshorts herr av återvunnen plast HÄR

Precis som med tightsen jag visade här ovan så är dessa träningsshorts gjorda av 85 procent återvunnet material. Underbart att kunna återanvända något som annars bara skulle ha förstört vår miljö. Shortsen är snygga och det återvunna materialet är smart då det leder bort svett och håller dig behagligt torr under hela träningspasset. Midjan är elastisk och har en dragsko för att shortsen ska sitta som bäst, dessutom har shortsen fickor på sidorna med dragkedja!

KÖP SHORTSEN HÄR

Vindjacka gjord av återvunnen plast

Adidas Parley återvunna kläder plastflaskor från havet

Parley vindjacka i olika färger HÄR

Denna snygga vindjacka är helt gjord av återvunnen plast som gjorts om till ett vindtätt och smart polyestertyg! Vindjackan är dessutom riktigt snygg, storlekarna är “herrstorlekar”, men jag tycker att denna jacka passar precis lika bra som unisex-jacka. Den ljusa färgen gör den enkel att styla och riktigt moderiktig. Längs med dragkedjan fram finns också ett snyggt tryck som upprepar “for the oceans”, vilket är ett så otroligt viktigt budskap. + att du genom att köpa jackan faktiskt är med och stöttar städningen av haven!

KÖP VINDJACKAN HÄR

Träningslinne från Adidas Parley

Snyggt träningslinne Adidas Parley marmor

Marmorerat träningslinne HÄR

Detta linne är designat i samma mönster som träningstightsen – och det fungerar lika bra att bära med de matchande träningstightsen som till ett par helsvarta tights. Linnet har en bekväm brottarrygg som ökar din rörlighet. Längs de nedre kanterna är linnet också delat i sidorna för att ge ökad rörlighet. Alltså ett riktigt bekvämt och snyggt linne som dessutom är gjort av 85% återvunnen havsplast.

KÖP LINNET HÄR

Vattenflaska som stöttar städningen av världshaven

Vattenflaska återvunnet material

Svart sportflaska HÄR

Denna vattenflaska är inte i sig gjord av återvunna material – men den stöttar Parleys viktiga arbete med att städa haven från plast. För varje såld flaska går 5 euro till Parley – vilket gör att de kan fortsätta sitt viktiga arbete. Flaskan är i sig väldigt snygg med ett black-on-black motiv av Adidas och Parleys loggor. Flaskan rymmer 75 cl och är gjord i rostfritt stål. Det gör att du slipper dricka ur en plastflaska som både riskerar att hamna i havet och förstöra livet för fiskarna, och du slipper oroa dig för att själv få i dig mikroplaster!

KÖP VATTENFLASKAN HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply