#25passframtilljul tränings utmaning challenge
Träning

#25passframtilljul – motivationspepp inför jul på Instagram

Jag och Sandra Friberg har startat ett imitativ på Instagram under hashtaggen #25passframtilljul . Syftet med vårt projekt är att få så många som möjligt att prioritera hälsa innan jul. Juletider innebär ofta mycket stress, det är mycket som ska göras och därför är det extra viktigt att hålla kvar i träningen. Det är när vi tränar som hjärnan får vila och vi kan släppa på stressen. Med #25passframtilljul hoppas vi att många får till 25 träningstillfällen innan julafton.

Vad räknas som #25passframtilljul

Den första frågan jag och Sandra var om vad som räknas med ett “pass”. Vi har svarat att det är upp till var och en. Det är omöjligt för oss att säga att du som deltar ska hålla på i x antal minuter eller att bara vissa träningsformer räknas. Själva syftet är att få till rörelse och att peppas av varandra. Vi uppmärksammar dem som vill via våra Instagram stories som når ut till över 1500 personer sammanlagt.

Vad hände med långsiktigt tänkande?

Som jag skrivit tidigare är jag personligen inte mycket för 30 dagars utmaningar och liknande eftersom jag anser att det är ett för kortsiktigt perspektiv. Risken är stor att exempelvis plankan-utmaningar leder till skador för att de som deltar pressar sig själva för hårt. I mitt och Sandras initiativ handlar det om att peppa varandra till att få till de där passen innan jul, under den tiden under året då jag anser att det faktiskt behövs som mest. Det är lätt att hamna i ofas innan jul och satsa allt i januari istället, med risken att faktiskt gå ut för hårt.

Hur funkar #25passframtilljul

Alla är välkomna, oavsett ålder, kön, aktivitetsnivå och förutsättningar. Vill du göra 25 powerwalks är det alldeles utmärkt och vill du lyfta tungt 25 gånger går det lika bra. Det finns inga begränsningar för vad ett pass kan vara bara att det strävar efter att vara mer än vanlig vardagsaktivitet. Jag själv kommer att varva gympass med powerwalks på strandpromenaden medan Sandra gör många härliga träningspass hemma (läs mer om hennes ryggpass hemma här).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply corneliaingmarsson november 2, 2017 at 6:47 e m

  Detta låter riktigt bra! Gillar idéen

 • Reply Oda Ulrikke november 2, 2017 at 8:55 e m

  För ett härligt och superbra initiativ! Blev direkt mer peppad nu för att köra igång lite inför jul!

 • Reply Madelene november 2, 2017 at 9:55 e m

  Superpeppad på träning, men de är ju de där med att ta tummen ur naveln och ta sig till gymmet. Tips på hur man skickar ut arslet ut i bilen för att faktiskt komma till skott? Superbra initiativ annars!

  • Reply Fitnessfia november 2, 2017 at 10:03 e m

   Om det är svårt att komma iväg kan jag verkligen tipsa och Sandra Fribergs Youtube-kanal där hon har bra hemmaövningar, läs mer här om hennes träning hemma.

 • Reply Sanna november 6, 2017 at 9:13 f m

  Men åh, det här blir jag verkligen sugen på att hoppa på! Vilket bra initiativ!

  • Reply Fitnessfia november 6, 2017 at 11:54 e m

   Ja, det är superkul! Häng på, du kan bakåträkna eller börja där du är!

  Leave a Reply