Recept på chai-te te-blandning
Nyttiga recept

Recept på chai-te – hemgjord te-blandning

Här kommer ett recept på chai-te, en te-blandning som du kan göra hemma. Hemgjort chai-te är mycket godare och även billigare. Det är superlätt att göra sitt eget chai te hemma. Jag lärde mig att göra chai-te av en tjej när jag var på resa i Spanien. Hon förstod inte varför man skulle betala för en chai-te blandning som ändå var så lätt att göra själv hemma. Nu håller jag med henne. En kopp chai-te är underbart en kall höst eller vinter kväll, men jag dricker det även på sommaren.

Mitt recept på chai-te

Jag letade på nätet efter recept på chai-te innan jag gjorde min första egna chai-te blandning. Sedan dess har jag experimenterat lite med olika delar av olika ingredienser. Att göra sitt egna chai-te är verkligen jättelätt. Jag kokar upp vatten med chai te-blandningen och häller den sedan i en te-sil. Du kan även koka upp te-vatten separat och använda en te-klämma.

Tea infuser dispenser

Min älskade tea infuser som brygger mitt te direkt i koppen utan teblad-spill. Och en bit mörk choklad.

Ingredienser i egen blandning av chai-te

  • Svart te i lösvikt (går även att ta grönt eller rött te)
  • Kanelstänger
  • Kardemumma kapslar
  • Hel anis
  • Torkade bitar av ingefära

Kryddorna kan ersättas med malda kryddor men då behöver du ha en bra sil. Jag kör kanel, kardemumma, anis och ingefära i en matberedare några varv. Du kan även mortla kryddorna men det tar mer tid och är krångligare. Sedan blandar du bara kryddorna med det svarta lösvikts-teet. Klart! TIPS: om du vill ha ett te som är bättre att dricka på kvällen ska du göra chai-te blandningen på rött te, eftersom det inte är uppiggande.

Recept på chai-latte

Att göra sin egen chai-latte är superlätt, följ bara receptet på chai-te ovan. Koka upp valfri mängd vatten, låt teet dra. Skumma mjölk i mjölkskummare, eller värm upp och skumma med mjölkvisp eller för hand. Häll den varma mjölken över teet och servera med lite pudrad kanel över.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Powered by themekiller.com