Recept nyttiga proteinpannkakor med banan
Nyttiga recept

Mitt bästa recept på nyttiga proteinpannkakor med banan

Jag har lyxen att bli serverad fantastiska, energirika och nyttiga proteinpannkakor flera gånger i veckan av min sambo. Dessa proteinpannkakor med banan är en bra start på dagen eftersom de innehåller protein, långsamma kolhydrater och fibrer. Du kan själv bestämma vilken typ av frukt du toppar pannkakorna med. Var försiktig med att ta FÖR mycket frukt, då du lätt förbrukar större delen av ditt dagliga sockerintag annars.

Recept på mina favorit-pannkakor med protein

Det här receptet på nyttiga proteinpannkakor med banan upptäckte min sambo när han la om sin livsstil och kost. Med dessa nyttiga bananpannkakor får du energi att orka med hela dagen fram till lunch. Pannkakorna innehåller mycket kalorier med en bra fördelning av kolhydrater, protein och fett. Det är inte tufft att välja en hälsosam kost om du hittar recept på god mat som även är näringsrik och nyttig för dig.

Recept på hälsosamma proteinpannkakor med banan

Ingredienser

Receptet räcker till proteinpannkakor för 2 personer

  • 2 Ägg (alternativt 1 ägg och 50 g äggvitor)
  • 150-200 ml Mjölk (av valfri sort)
  • 1 liten Banan
  • 65-70 g Havregryn
  • 1 skopa vanilj whey-protein alternativt naturellt protein och vaniljessens/vaniljpulver

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser till pannkakorna i en mixer och mixa en minut eller till havregrynet har pulveriserats. Jag har naturellt proteinpulver och vaniljessens i mina proteinpannkakor, min sambo föredrar en skopa vaniljprotein istället.

2. Häll ut en klick av pannkakssmeten i en stekpanna, vi har en liten stekpanna som gör det lättare att få en perfekt form på proteinpannkakorna.

3. Stek dina proteinpannkakor på båda sidorna tills de fått en fin färg och fast konsistens.

4. Servera med frukt och bär (går även bra med sylt). Se upp med frukten, då den innehåller mycket socker. Jag äter mina proteinpannkakor utan sås men pojkvännen älskar Walden farms pancake syrup.  Ibland har vi en klick jordnötssmör på (här är mitt jordnötssmör recept med eller utan protein)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Powered by themekiller.com