Svampinfektion i underlivet behandling
Kostillskott, Livsstil

Bli av med svampinfektion i underlivet (candida) utan mediciner

Att bli av med en svampinfektion i underlivet kan vara besvärligt, och inte sällan är svampinfektioner i vaginan återkommande. Orsaken till svampinfektion i underlivet är överväxt av Candida. Jag har här samlat information om hur du kan bli av med en besvärlig svampinfektion den naturliga vägen, utan starka mediciner.

Symptom på svamp i slidan

Du märker oftast att du har svamp i slidan genom att det kliar och svider i och kring slidöppningen och på eller runt blygdläpparna. Det är inte ovanligt att blygdläppar och slidmynning blir röda, svullna och ömmar.

Du kan även upptäcka svamp i underlivet på flytningarna, som blir vita, gryniga och tjocka. Det är inte ovanligt att de blir klumpiga och liknar färskost.

Eftersom slemhinnorna påverkas, kan slidsvamp påverka lubrikationen vid sex. Det kan även svida lite när du kissar.

Svampinfektion i underlivet som inte går över

Det blir allt vanligare att kvinnor drabbas av svampinfektioner i underlivet som inte går över. Svampinfektioner beror på överväxt av jästsvampen Candida. Candida finns i den naturliga mikrofloran i tarmarna, munnen, tjocktarmen samt i slidan. Vanligtvis orsakar Candida-svamp inga problem, men olika faktorer kan gynna att svampen växer till sig och ”tar över”. Då bildas en svampinfektion på slemhinnan, som ibland ska vara svår att bli av med.

Olika faktorer som kan få Candida att växa till sig är:

  • Dåliga kostvanor (läs mer nedan)
  • Antibiotika (nuvarande eller tidigare kurer)
  • Kortison
  • Stress

Smittar svampinfektion i underlivet

Att svampinfektion i underlivet smittar är extremt ovanligt. Slidsvamp överförs inte vid toalettbesök eller oralsex. Att svampinfektion i underlivet skulle smitta vid sex är otroligt ovanligt. Det kan dock vara obekvämt att ha sex, då friktionen i slidan påverkas.

Svampinfektion i underlivet behandling

Det går att behandla en svampinfektion i underlivet på ett naturligt sätt, utan starka cremer som irriterar slemhinnorna och som ändå inte fungerar. Jag rekommenderar två behandlingsformer i form av kosttillskott i samband med en striktare kosthållning. Först och främst bör du bygga upp din tarmflora med probiotika och undecylensyra. Därefter bör du undvika viss typ av mat under en period. Gör du alla dessa tre saker samtidigt har du goda chanser att bli av med din besvärliga svampinfektion i underlivet.

Behandling av svampinfektion med probiotika

Probiotika är välbeprövat och effektivt i behandling av svampinfektion i underlivet (eller någon annanstans). Var dock uppmärksam på att ett probiotika-tillskott bör innehålla minst 10 olika kompatibla stammar med bakterier. I varje stam ska det finnas minst ett par miljarder bakterier för att probiotika-tillskottet ska göra någon nytta.

Det är även viktigt att probiotika-tillskottet hanterats och förpackats på rätt sätt för att probiotika-bakterierna ska överleva syran i magsäcken.

Många probiotika-kapslar och tabletter är slöseri med pengar eftersom de inte har tillräckligt med bakteriestammar. Jag har tagit de här probiotika-tabletterna och varit mycket nöjd:

Innate Response Flora probiotika-kapslar

Bäst i test probiotika tabletter kapslar

Innate Flora probiotika-kapslar

Innate Response Flora probiotika-kapslar är ett vegetariskt probiotika-tillskott (tillskott av tarmbakterier). Det finns olika styrka på Innate Response Flora. Kapslarna innehåller från 14 olika goda bakteriestammar, som inte konkurrerar med varandra, med minst 5 miljarder bakterieceller. Flora probiotika-kapslar är inte baserad på mjölkprodukter. Ingredienserna är ekologiska och och är fria från gluten, mjölkprodukter, soja, majs och vete. Jag köper mina probiotika-kapslar här.

Behandling av svampinfektion med undecylensyra (även kallad undekansyra)

Undecylensyra, eller undekansyra som den även kallas, är en naturlig fettsyra. Undecylensyra förekommer naturligt i kroppen och i olika typer av mat. Denna syra motverkar Candida-svamp i bland annat tarmen och vaginan. En hälsosam tarmflora som fungerar väl är avgörande för att kroppen ska kunna ta upp viktiga näringsämnen. Det finns ”goda” fettsyror som kan hjälpa tarmarna för att motverka spridning av Candida-svamp. Exempel på dessa är: laurinsyra, kaprylsyra och undecylensyra (undekansyra).

Forskning har visat att undecylensyra är sex gånger mer effektiv att motverka Candida än kaprylsyra. Jag har tagit dessa Formula SF722-kapslar för att behandla återkommande svampinfektioner, med stor framgång:

Thorne Formula SF722 behandling mot svampinfektion (Candida)

Formula SF722 behandla svampinfektion i underlivet

Formula SF722 innehåller undecylensyra som botar svampinfektion i underlivet

Thorne Formula SF722 med undecylensyra är en effektiv behandling mot svampinfektion i underlivet. Syran utvinns ur oljan från ricinfrö och kapslarna är därför vegetariska (dock finns det animaliskt gelatin i). SF722 bidrar till att bibehålla en god tarm- och vaginal flora, fri från Candida. Undekansyra är den mest effektiva fettsyran mot svamp och Thorne Formula SF722 är enligt mig det bästa preparatet på marknaden. Kombinera dessa undecylensyra-kapslar med probiotika-kapslar och ändrade kostvanor, så ska du se att den besvärliga svampinfektionen ger sig. Jag köper mina Thorne Formula SF722 här.

Rekommenderad kost vid svampinfektion

En rekommenderad kost vid svampinfektion innebär reducering (helst uteslutning) av socker och snabba kolhydrater. Det rekommenderas även att undvika produkter innehållande jästämnen (bröd, öl, vin, svamp, jordnötter). Min generella rekommendation är att äta en välbalanserad kost, så ren som möjligt, där du undviker halvfabrikat och skräpmat. Jag har lagt till prebiotika-rik, fermenterad mat i min kost, som surkål, kefir och kimchi.

Fler tips om behandling mot candida?

Har du fler tips för behandling mot candida? Dela gärna med dig i en kommentar nedan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Powered by themekiller.com